De Goudboom

Een muzikaal sprookje voor het hele gezin!

“Er was eens, een land hier ver vandaan, nog verder dan Spanje, Egypte of Zuid-Afrika! In dat land staan er heel veel bomen, zoveel bomen dat het hele land eigenlijk één groot bos is. Helemaal in het midden van het bos, staat de mooiste boom van allemaal: de Goudboom. Het is deze boom die het hele bos en alle wonderlijke wezens die er wonen in leven houdt.

Maar als dan het noodlot toeslaat en de boom ziek wordt, verschijnen er allemaal donkere schaduwen over het bos. Alleen met de vier elementen: vuur, water, lucht en aarde kan het bos weer genezen. Giel en zijn vader gaan het avontuur aan en proberen de opdrachten te volbrengen. Zou het ze lukken om het bos en alle bewoners ervan te redden?”


Bekijk hier de trailer! ->

De Voorstelling

“De Goudboom” is een interactieve voorstelling waarin muziek, spraak en beeld worden samengebracht tot één geheel. In de voorstelling wordt er een nieuw en origineel sprookje verteld waarin de kinderen worden meegenomen in een spannend avontuur. Ze mogen helpen om de opdrachten te volbrengen zodat het bos weer genezen kan worden!

Naast het verhaal spelen ook muziek en beeld een prominente rol in deze voorstelling. De muziek is speciaal voor deze voorstelling gecomponeerd en zal worden uitgevoerd op een magisch instrument: de harp. Dit wonderlijke instrument zal het verhaal versterken en de kinderen doen opkijken vanuit hun stoelen. Daarnaast zal er in de voorstelling niet één harp maar twee verschillende soorten harpen gebruikt worden! Een mooie grote gouden concertharp én een stoere vlammende elektrische harp.

Om het sprookje compleet te maken zullen ook levensgrote tekeningen geprojecteerd worden. Over het scherm zullen er verschillende magische wezens en voorwerpen kruipen met spannende effecten die adembenemend zullen zijn. Hierdoor blijft het leuk om naar te kijken!

De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en zal ook voor de ouders en grootouders een plezier zijn om naar te kijken!

Download hier de brochure voor meer informatie.

Hoe het begon

De familievoorstelling “de Goudboom” is begonnen als een schoolproject maar uiteindelijk uitgegroeid naar een professioneel concept. Michelle moest voor haar eindexamenproject aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen een interdisciplinaire voorstelling produceren. Ze wilde proberen om zoveel mogelijk van haar passie en creativiteit in de voorstelling te verwerken. Het bedenken en schrijven van verhalen doet ze al van kinds af aan en daarom besloot ze een sprookje te schrijven. In combinatie met haar harpspel, de vertelkracht van actrice Anke Verschueren en de prachtige illustraties van Emmeline van Roosmalen is het uitgegroeid tot een magisch geheel!