CD-Release


De officiële release van mijn eerste CD-album is een feit! 

Bij het luisteren van deze CD zult u worden meegenomen op een reis langs de seizoenen, waarbij zowel het landschap als de bijbehorende bewoners voorbij komen. De diverse mogelijkheden van de harp doen mij denken aan de verscheidene kleuren van de seizoenen. Elk seizoen heeft zijn eigen kleur, karakter en emotie, maar behoren toch tot één geheel, tot één jaar. Dit is precies hoe ik tegen de muziek aankijk: ondanks dat elke compositie zijn eigen karakter heeft, zijn ze toch allemaal met elkaar verbonden.

 

Het verhaal achter de CD:

Beginnend bij de lente, waar we ons kunnen wanen in een bos waar de bomen en planten beginnen te bloeien.  Leunend tegen een boom, horen we zachtjes het water kabbelen bij een nabijgelegen bron. En boven ons in de bomen horen we een nachtegaal, die het begin van de lente aankondigt en symbool staat voor wederkerend geluk.

Tijdens de hoge temperaturen in de zomer, waarbij de zon volop zijn warmte geeft, reizen we af langs de langste rivier van Tjechië: de Moldau. Als we kijken in het water, vangen we soms een glimp op van de onderwaterwereld, waar we vliegensvlugge palingen, prachtige karpers en kleine vliegende vissen voorbij zien zwemmen.

Wanneer het tijdens de herfst weer wat kouder wordt, zien we de natuur langzaam verkleuren naar gele, rode en bruine en tinten. Terwijl we lekker binnen zitten tijdens één van de typische herfstbuien, luisteren we door een open raam hoe de regen valt op de bloemen en blaadjes van de tuin. Daarnaast merken we dat er steeds meer huiselijk bezoek is: spinnen die op zoek zijn naar een droog en warm plekje!

Als laatste kunnen we in de winter wegdromen bij een prachtig winterwonderland. Reizend over een besneeuwde winterweg en waarbij de waggelende en soms wat onhandige pinguïns uiteraard niet kunnen ontbreken!

 

Bekijk hier de 9delige Cd-presentatie