Duo Sweegers & van Andel


Al sinds 2012 vormen harpiste Michelle Sweegers en klarinettist Jooske van Andel een vast duo. Dit duo is opgericht toen zij samen aan de Academie Muzikaal Talent te Utrecht studeerden. Ze kregen daar hun eerste lessen in kamermuziek en kwamen er al snel achter dat ze behalve een muzikale, ook een vriendschappelijke klik hebben. Ze voelen elkaar aan en brengen altijd plezier mee op het podium.

Michelle en Jooske zijn als duo in de prijzen gevallen bij onder andere het Prinses Christina Concours en het Kamermuziekfestival te Hoorn. Op jonge leeftijd mochten ze samen al optreden op het Slotgrachtconcert te Schagen en ze zijn ook al uitgenodigd bij radio 4. De combinatie van klarinet en harp brengt een unieke en warme klank teweeg. Samen verkennen Michelle en Jooske zoveel mogelijk repertoire en ook het arrangeren voor hun instrumenten doen zij vaak zelf.

Download hier onze flyer voor meer informatie!

Op 30 januari 2022 werd hun debuut album 'Movement' gepresenteerd tijdens een CD presentatie concert in De Heerlijkheid Eck & Wiel. Op deze CD is onder andere het nieuwe werk: ‘Movement for Clarinet and Harp’ van Dennis Hazennoot te vinden. Dit stuk heeft Hazenoot in opdracht van het Duo Sweegers en van Andel geschreven.

Vanaf nu kunt u de CD 'Movement' ook online bestellen! Voor meer informatie klik hier