Duo Sweegers & van Andel


Al sinds 2012 vormen harpiste Michelle Sweegers en klarinettist Jooske van Andel een vast duo. Dit duo is opgericht toen zij samen aan de Academie Muzikaal Talent te Utrecht studeerden. Ze kregen daar hun eerste lessen in kamermuziek en kwamen er al snel achter dat ze behalve een muzikale, ook een vriendschappelijke klik hebben. Ze voelen elkaar aan en brengen altijd plezier mee op het podium.

Michelle en Jooske zijn als duo in de prijzen gevallen bij onder andere het Prinses Christina Concours en het Kamermuziekfestival te Hoorn. Op jonge leeftijd mochten ze samen al optreden op het Slotgrachtconcert te Schagen en ze zijn ook al uitgenodigd bij radio 4.

De combinatie van klarinet en harp brengt een unieke en warme klank teweeg. Samen verkennen Michelle en Jooske zoveel mogelijk repertoire en ook het arrangeren voor hun instrumenten doen zij vaak zelf.

Onlangs is er speciaal voor het duo een nieuw werk geschreven voor klarinet en harp: ‘Movement for Clarinet and Harp’ door Dennis Hazennoot. Vanwege de coronacrisis is de première afgelast maar het duo verheugt zich erop om in betere tijden het werk ten gehore te mogen brengen.

Download onze flyer hier!

 

[ndn-bannerslider-5862]