De Goudboom


Een muzikaal sprookje voor het hele gezin!

 Er was eens een land hier ver vandaan. Nog verder dan Spanje, Egypte of Zuid-Afrika! In dat land staan heel veel bomen, zoveel bomen dat het land eigenlijk één groot bos is. Helemaal in het midden van het bos, staat de mooiste boom van allemaal: de Goudboom. Het is deze boom die het hele bos en alle wonderlijke wezens die er wonen in leven houdt.

Maar dan slaat het noodlot toe en de Goudboom wordt ziek. Donkere schaduwen strekken zich uit over het hele bos. Alleen met de vier elementen: vuur, water, lucht en aarde kan het bos weer genezen. Giel en zijn vader gaan het avontuur aan en proberen de opdrachten te volbrengen. Zou het ze lukken om het bos en alle bewoners te redden?

Het sprookjesboekDe Goudboom

Auteur: Michelle Sweegers
Illustrator: Maggie Gunzel
Stemactrice: Karin Bloemen

€27,50

De Goudboom
"De Goudboom" is een nieuw en origineel sprookje voor het hele gezin. In het verhaal wordt u meegenomen in het avontuur van Giel en zijn vader die het bos proberen te redden. Met de prachtige en rijke illustraties van Maggie Gunzel wordt je meegezogen in het avontuur.

Een muzikale vertelling
Beleef ook de muzikale vertelling van het verhaal! Achterin het boek vindt u een QR-code waarmee u het luisterverhaal kunt beluisteren. Karin Bloemen zal u meenemen in het avontuur van de Goudboom. Met haar wonderlijke stem zal ze de personages uit het verhaal tot leven laten komen. De vertelling wordt ondersteund door de composities van harpiste Michelle Sweegers. Ze maakt daarbij gebruik van zowel een grote gouden harp als een vlammende elektrische harp. De combinatie van verhaal, beeld en muziek zal zorgen voor een unieke belevenis!

Nog meer wonderlijke klanken ...
Wilt u nog meer genieten van de wonderlijke klanken van de harp? Bestel dan ook de CD Once upon a time. In combinatie met het boek krijgt u de CD met maar liefst 50% korting!

Meer informatie over de combi-deal? Klik dan hier.

Once upon a timeCD-cover - Once upon a time

Harpiste & Componiste:
Michelle Sweegers

€15,00


×

Diversiteit
Met de CD Once upon a time laat de Tilburgse harpiste Michelle Sweegers alle verschillende kleuren van de harp naar voren komen. Met haar zelfgecomponeerde werken wordt je meegenomen in een sprookjeswereld, waarbij alle mogelijke emoties voorbijkomen. Ze maakt hierbij gebruik van maar liefst 2 verschillende soorten harpen: de vlammende elektrische harp en de klassieke concertharp. Tevens zullen sommige composities ondersteund worden door een heel orkest: strijkers, blazers en zelfs de pauken ontbreken niet!

Beschrijving
De CD begint haar verhaal met Chant des Fleurs: een compositie waarin de bloemen ontwaken en zich ontpoppen tot een zee van kleur. Na een rustig intro, waarbij je de wind hoort meezingen met de klanken van de harp, breidt het werk zich verder uit tot een hoogtepunt met een vrolijke en kleurrijke melodie. Na deze fleurige muziek wordt je meezogen in de warme en diepe klanken van Vrijheid, waarin hoop en wilskracht centraal staan. De elektrische harp zal in Mysterie zorgen voor spanning en opwinding. Stap voor stap bouwt de loop zich steeds verder uit waarna etherische zang, sirenes en drums tevoorschijn komen. Vervolgens komen we weer tot rust met Raindrops wat het verloop der jaren symboliseert.

De betovering van de Nachtegaal is het volgende werk op de CD. Dit wonderlijke beestje staat bekend om zijn prachtige zang en staat symbool voor wederkerend geluk. Vervolgens worden we ondergedompeld in een prachtige onderwaterwereld met Aquarium. Met dit vrije arrangement van het gelijknamige werk van Camille Sains-Saëns, simuleert Michelle de kalme en golvende bewegingen van het water op de elektrische harp. Meteen daarna volgt Fire waarin kracht, passie en vreugde doorklinken. Na dit grandioze werk kunnen we wegdromen bij de minimalistische compositie Diamonds in the sky, waarbij je de diamanten ziet fonkelen in de lucht. In Wandering in the Forest kom je in de sfeer van een geheimzinnig bos, waarin al je gedachten en overpijnzingen naar voren komen. Hypnotize neemt u mee naar het onderbewustzijn. De repeterende klanken en speciale effecten van de harp zullen u in een trance brengen.

The story continues ...
Op deze CD is ook een bonustrack aanwezig:De Vier Elementen. In dit lied wordt u meegenomen in het verhaal van "De Goudboom", waarin de vier elementen (water, lucht, vuur en aarde) centraal staan. Het lied is ingezongen door Cailin van Loon waarin ze wordt begeleidt door de harpklanken van Michelle Sweegers.

De composities van deze CD sluiten aan op het verhaal van "De Goudboom". Als u wilt genieten van zowel de muziek als het verhaal kunt u gebruik maken van de combi-deal! Hierin krijgt u 50% korting op de CD bij aanschaf van het sprookjesboek: "De Goudboom".

Meer informatie over de combi-deal? Klik dan hier.

De voorstelling  • Beschrijving
  • Scholen
  • Workshops
  • Over ons
  • Boekingen

In het midden van de ruimte staat een mysterieus en groot sprookjesboek ... Wat zou er achter elke pagina verborgen zitten? En hoe zal het verhaal aflopen? Laten we er samen achter komen in de familievoorstelling: "De Goudboom"!

“De Goudboom” is een interactieve voorstelling waarin muziek, spraak en beeld worden samengebracht tot één geheel. In de voorstelling wordt er een nieuw en origineel sprookje verteld waarin jullie worden meegenomen in een spannend avontuur. Je mag helpen om de opdrachten te volbrengen zodat het bos weer genezen kan worden!

Naast het verhaal zal er ook live-muziek aanwezig zijn. De muziek is speciaal voor deze voorstelling gecomponeerd en zal worden uitgevoerd op een magisch instrument: de harp. Dit wonderlijke instrument zal het verhaal versterken en de kinderen doen opkijken vanuit hun stoelen. Daarnaast zal er in de voorstelling niet één harp maar twee verschillende soorten harpen gebruikt worden! Een mooie grote gouden concertharp én een stoere vlammende elektrische harp.

De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en zal ook voor de ouders en grootouders een plezier zijn om naar te kijken!

"De Goudboom" is een voorstelling geschikt voor scholen die kan plaatsvinden in de aula of de gymzaal. De schoolvoorstelling is geschikt voor de groepen 3 t/m 6. Het verhaal is zo gemaakt dat het voor zowel jong & oud leuk en spannend is. Er zal veel interactie zijn met de kinderen gedurende de voorstelling zodat ze tot het einde geboeid blijven!

Ook in deze corona-crisis biedt de Goudboom de ultieme oplossing. We zijn maar met 2 personen én er is genoeg mogelijkheid om 1,5 meter afstand te houden. Op deze manier kunnen de kinderen toch nog genieten van een voorstelling in deze moeilijke periode!

Tijdsduur: 50 à 60 min
Locatie: Aula of gymzaal
Aantal: Geschikt voor kleine en grote groepen
Materiaal: Wij verzorgen al het materiaal.

De voorstelling is ook te combineren met verschillende workshops!

In het thema van "De Goudboom" bieden we verschillende workshops aan waarin we het onderzoekend, creeërend en reflecterend vermogen triggeren.

Workshop 1: Vuur, water, lucht & aarde
In de voorstelling van de Goudboom komen de vier natuur-elementen duidelijk naar voren. In deze workshop willen we dieper ingaan op hun betekenis en kenmerken. Met behulp van muziek, acteren en plezier duiken we in dit onderwerp en gaan we kijken welke persoonlijkheden er in de groep zitten!

Tijdsduur: 45 min
Locatie: Klaslokaal volstaat
Aantal: Rond de 20 à 30 personen
Materiaal: Wij verzorgen al het materiaal.

Workshop 2: De harp
Een harp is vrij bijzonder en uniek, waardoor niet veel kinderen de kans krijgen om in aanraking te komen met dit muziekinstrument. Deze workshop zal daar verandering in brengen! Dit is een leerzame workshop met verschillende spelletjes, luisteropdrachten en vooral veel muziek!

Tijdsduur: 45 min of 60 min
Locatie: Klaslokaal volstaat
Aantal: Rond de 20 à 30 personen
Materiaal: Wij verzorgen al het materiaal.


Cailin van Loon en Michelle Sweegers kennen elkaar al van jongs af aan. Nadat ze allebei de muzische afdeling aan het Koning Willem II College hadden afgerond gingen ze ieder hun eigen weg. Cailin ging studeren aan het Musicaltheater Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Vervolgens timmerde ze hard aan de weg als zangeres, actrice en kinderregisseur in verschillende grote producties (o.a 'Ciske de Rat' en 'The Sound of Music'). Michelle ging studeren aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waarna ze veel podiumervaring en verschillende prijzen in de wacht sleepte bij zowel nationale als internationale concoursen.

Nu enkele jaren later slaan ze hun handen weer ineen en presenteren ze met trots de familievoorstelling: "De Goudboom". Een muzikaal sprookje voor het hele gezin!

Cailin van Loon

Zangeres, Actrice & kinderregisseur


Michelle Sweegers

Schrijfster, harpiste & componiste

Wilt u dit sprookje zien bij uw school, theater, bibliotheek of verzorgingstehuis? Stuur dan een vrijblijvende mail naar info@michellesweegers.nl voor meer informatie, boekingen en/ of zakelijke afspraken.