"De Goudboom"


De Goudboom

Kort na mijn debuut CD-album Seasons: landscape & animals is de volgende release alweer een feit. Met het sprookjesboek “De Goudboom” en de bijbehorende CD “Once upon a time” kom je terecht in een wonderlijke wereld vol magie, avontuur en harpklanken.

Hoe het begon

Voor mijn afstudeerproject aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen kreeg ik de volgende opdracht: ‘Maak een interdisciplinaire voorstelling’. Door mijn grote fantasie en liefde voor schrijven was het al snel duidelijk om verhaal, beeld en muziek te combineren. Zo ontstond het sprookjesverhaal “De Goudboom”. Vanwege de corona-pandemie ging de voorstelling helaas niet door. Het project werd uiteindelijk een film die door de docenten zeer hoog gewaardeerd en gehonoreerd werd.

Het sprookjesboek

Hierbij wilde ik het echter niet laten en ik besloot het project verder uit te werken. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een uniek sprookjesboek, waarbij het omslaan van elke pagina een ware belevenis wordt. Het verhaal "De Goudboom" is een nieuw en origineel sprookje voor het hele gezin. Tijdens het lezen van het boek word je meegenomen in het avontuur van Giel en zijn vader die het bos proberen te redden. Alleen met de vier elementen water, vuur, lucht en aarde kan het bos weer genezen.

Het boek is rijkelijk geïllustreerd door de prachtige tekeningen van fairytail artiest Maggie Gunzel. Daarnaast kun je ook luisteren naar de muzikale vertelling door middel van de QR-code achter in het boek. Het verhaal wordt verteld door niemand minder dan Karin Bloemen. Deze vertelling wordt ondersteund door mijn eigen composities op zowel de pedaalharp als de elektrische harp. De combinatie van het verhaal, de tekeningen en de harpmuziek zal zorgen voor een geweldig avontuur voor jong en oud.

Karin Bloemen & Michelle Sweegers Maggie Gunzel & Michelle Sweegers

Once upon a time…

Voor nog meer harpklanken heb ik ook de bijbehorende CD Once upon a time uitgebracht. Op deze CD zijn alle composities die ik voor de voorstelling heb gecomponeerd in zijn volledigheid te beluisteren.

De CD begint haar verhaal met Chant des Fleurs: een compositie waarin de bloemen ontwaken en zich ontpoppen tot een zee van kleur. Na een rustig intro, waarbij je de wind hoort meezingen met de klanken van de harp, breidt het werk zich verder uit tot een hoogtepunt met een vrolijke en kleurrijke melodie. Na deze fleurige muziek word je meezogen in de warme en diepe klanken van Vrijheid, waarin hoop en wilskracht centraal staan. De elektrische harp zal in Mysterie zorgen voor spanning en opwinding. Stap voor stap bouwt de loop zich steeds verder uit waarna etherische zang, sirenes en drums tevoorschijn komen. Vervolgens komen we weer tot rust met Raindrops wat het verloop der jaren symboliseert.

Once upon a time

De betovering van de Nachtegaal is het volgende werk op de CD. Dit wonderlijke beestje staat bekend om zijn prachtige zang en staat symbool voor wederkerend geluk. Vervolgens worden we ondergedompeld in een prachtige onderwaterwereld met Aquarium. Met dit vrije arrangement van het gelijknamige werk van Camille Sains-Saëns, simuleert ik de kalme en golvende bewegingen van het water op de elektrische harp. Meteen daarna volgt Fire waarin kracht, passie en vreugde doorklinken. Na dit grandioze werk kunnen we wegdromen bij de minimalistische compositie Diamonds in the sky, waarbij je de diamanten ziet fonkelen in de lucht. In Wandering in the Forest kom je in de sfeer van een geheimzinnig bos, waarin al je gedachten en overpeinzingen naar voren komen. Hypnotize neemt u mee naar het onderbewustzijn. De repeterende klanken en speciale effecten van de harp zullen u in een trance brengen.

The story continues ...
Daarmee is dit verhaal nog niet ten einde! Het oorspronkelijk idee van de theatervoorstelling zal alsnog worden uitgevoerd bij scholen, theaters en zalen.

 “In het midden van de ruimte staat een mysterieus en groot sprookjesboek ... Wat zou er achter elke pagina verborgen zitten? En hoe zal het verhaal aflopen? Laten we er samen achter komen in de familievoorstelling: "De Goudboom”.

De Goudboom” is een interactieve voorstelling waarin muziek, spraak en beeld worden samengebracht tot één geheel. In de voorstelling wordt er een nieuw en origineel sprookje verteld waarin jullie worden meegenomen in een spannend avontuur. Je mag helpen om de opdrachten te volbrengen zodat het bos weer genezen kan worden!”

De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en zal ook voor de ouders en grootouders een plezier zijn om naar te kijken! “

De CD en het boek zijn samen (of apart) verkrijgbaar via de webshop.