De Goudboom


Een muzikaal sprookje voor het hele gezin!

 Er was eens een land hier ver vandaan. Nog verder dan Spanje, Egypte of Zuid-Afrika! In dat land staan heel veel bomen, zoveel bomen dat het land eigenlijk één groot bos is. Helemaal in het midden van het bos, staat de mooiste boom van allemaal: de Goudboom. Het is deze boom die het hele bos en alle wonderlijke wezens die er wonen in leven houdt.

Maar dan slaat het noodlot toe en de Goudboom wordt ziek. Donkere schaduwen strekken zich uit over het hele bos. Alleen met de vier elementen: vuur, water, lucht en aarde kan het bos weer genezen. Giel en zijn vader gaan het avontuur aan en proberen de opdrachten te volbrengen. Zou het ze lukken om het bos en alle bewoners te redden?

Het sprookjesboekDe Goudboom

Auteur: Michelle Sweegers
Illustrator: Maggie Gunzel
Stemactrice: Karin Bloemen

€27,50

De Goudboom
"De Goudboom" is een nieuw en origineel sprookje voor het hele gezin. In het verhaal wordt u meegenomen in het avontuur van Giel en zijn vader die het bos proberen te redden. Met de prachtige en rijke illustraties van Maggie Gunzel wordt je meegezogen in het avontuur.

Een muzikale vertelling
Beleef ook de muzikale vertelling van het verhaal! Achterin het boek vindt u een QR-code waarmee u het luisterverhaal kunt beluisteren. Karin Bloemen zal u meenemen in het avontuur van de Goudboom. Met haar wonderlijke stem zal ze de personages uit het verhaal tot leven laten komen. De vertelling wordt ondersteund door de composities van harpiste Michelle Sweegers. Ze maakt daarbij gebruik van zowel een grote gouden harp als een vlammende elektrische harp. De combinatie van verhaal, beeld en muziek zal zorgen voor een unieke belevenis!

Nog meer wonderlijke klanken ...
Wilt u nog meer genieten van de wonderlijke klanken van de harp? Bestel dan ook de CD Once upon a time. In combinatie met het boek krijgt u de CD met maar liefst 50% korting!

Meer informatie over de combi-deal? Klik dan hier.

Once upon a timeCD-cover - Once upon a time

Harpiste & Componiste:
Michelle Sweegers

€15,00


×

Diversiteit
Met de CD Once upon a time laat de Tilburgse harpiste Michelle Sweegers alle verschillende kleuren van de harp naar voren komen. Met haar zelfgecomponeerde werken wordt je meegenomen in een sprookjeswereld, waarbij alle mogelijke emoties voorbijkomen. Ze maakt hierbij gebruik van maar liefst 2 verschillende soorten harpen: de vlammende elektrische harp en de klassieke concertharp. Tevens zullen sommige composities ondersteund worden door een heel orkest: strijkers, blazers en zelfs de pauken ontbreken niet!

Beschrijving
De CD begint haar verhaal met Chant des Fleurs: een compositie waarin de bloemen ontwaken en zich ontpoppen tot een zee van kleur. Na een rustig intro, waarbij je de wind hoort meezingen met de klanken van de harp, breidt het werk zich verder uit tot een hoogtepunt met een vrolijke en kleurrijke melodie. Na deze fleurige muziek wordt je meezogen in de warme en diepe klanken van Vrijheid, waarin hoop en wilskracht centraal staan. De elektrische harp zal in Mysterie zorgen voor spanning en opwinding. Stap voor stap bouwt de loop zich steeds verder uit waarna etherische zang, sirenes en drums tevoorschijn komen. Vervolgens komen we weer tot rust met Raindrops wat het verloop der jaren symboliseert.

De betovering van de Nachtegaal is het volgende werk op de CD. Dit wonderlijke beestje staat bekend om zijn prachtige zang en staat symbool voor wederkerend geluk. Vervolgens worden we ondergedompeld in een prachtige onderwaterwereld met Aquarium. Met dit vrije arrangement van het gelijknamige werk van Camille Sains-Saëns, simuleert Michelle de kalme en golvende bewegingen van het water op de elektrische harp. Meteen daarna volgt Fire waarin kracht, passie en vreugde doorklinken. Na dit grandioze werk kunnen we wegdromen bij de minimalistische compositie Diamonds in the sky, waarbij je de diamanten ziet fonkelen in de lucht. In Wandering in the Forest kom je in de sfeer van een geheimzinnig bos, waarin al je gedachten en overpijnzingen naar voren komen. Hypnotize neemt u mee naar het onderbewustzijn. De repeterende klanken en speciale effecten van de harp zullen u in een trance brengen.

The story continues ...
Op deze CD is ook een bonustrack aanwezig:De Vier Elementen. In dit lied wordt u meegenomen in het verhaal van "De Goudboom", waarin de vier elementen (water, lucht, vuur en aarde) centraal staan. Het lied is ingezongen door Cailin van Loon waarin ze wordt begeleidt door de harpklanken van Michelle Sweegers.

De composities van deze CD sluiten aan op het verhaal van "De Goudboom". Als u wilt genieten van zowel de muziek als het verhaal kunt u gebruik maken van de combi-deal! Hierin krijgt u 50% korting op de CD bij aanschaf van het sprookjesboek: "De Goudboom".

Meer informatie over de combi-deal? Klik dan hier.

De voorstelling  • Beschrijving
  • Scholen
  • Workshops
  • Over ons
  • Boekingen

De Goudboom is een wervelende voorstelling voor jong en oud vol spannende avonturen. Live begeleid door maar liefst twee harpen wordt er al zingend en spelend geleerd over het belang van de natuur.

Giel is jarig, maar het is echt de stomste dag van zijn leven. Er is geen taart, er zijn geen cadeautjes, zijn moeder is verdwenen en van zijn vader mag hij het mysterieuze bos niet in. Giel is met zijn ietwat betweterige zusje Tulp in de schuur gaan spelen. Plots krijgt hij een idee! Wat nou als zijn moeder zich heeft verstopt in het bos? Hij trekt zijn stoute schoenen aan en gaat op zoek naar zijn moeder. Tulp volgt hem op de voet en vormt met haar harpen de magische klanken van zijn avontuur.

In de zoektocht naar hun moeder ontstaat er een fantasierijke wereld vol magische wezens, spannende opdrachten en een boom met bladeren van goud!


Gebaseerd op het gelijknamige kinderboek is De Goudboom een fantasierijke voorstelling waarin muziek, zang en spel worden samengebracht tot een geheel. Het verhaal wordt verteld door twee spelers: Sam Eggenhuizen (zanger) en Michelle Sweegers (harpiste).

De muziek is speciaal voor deze voorstelling gecomponeerd. De vele gezongen liedjes en de instrumentale muziek worden begeleid en uitgevoerd op twee harpen: een mooie, grote concertharp en een stoere, vlammende elektrische harp. Dit wonderlijke instrument verrijkt de beleving van de kleine bezoekers en creëert een magische sfeer.

Dit nieuwe en originele sprookje is geschikt voor kinderen tussen de 5 en 8 jaar en is voor jong en oud een plezier om naar te kijken!

"De Goudboom" is ook zeer geschikt voor scholen. De schoolvoorstelling is geschikt voor de groepen 2 t/m 4. Er zal veel interactie zijn met de kinderen gedurende de voorstelling zodat ze tot het einde geboeid blijven!

Tijdsduur: 45 min
Locatie: Aula of gymzaal
Aantal: Geschikt voor kleine en grote groepen
Materiaal: Wij verzorgen al het materiaal.

De voorstelling is ook te combineren met verschillende workshops!

In het thema van "De Goudboom" bieden we verschillende workshops aan waarin we het onderzoekend, creeërend en reflecterend vermogen triggeren.

Workshop 1: Vuur, water, lucht & aarde
In de voorstelling van de Goudboom komen de vier natuur-elementen duidelijk naar voren. In deze workshop willen we dieper ingaan op hun betekenis en kenmerken. Met behulp van muziek, acteren en plezier duiken we in dit onderwerp en gaan we kijken welke persoonlijkheden er in de groep zitten!

Tijdsduur: 45 min
Locatie: Klaslokaal volstaat
Aantal: Rond de 20 à 30 personen
Materiaal: Wij verzorgen al het materiaal.

Workshop 2: De harp
Een harp is vrij bijzonder en uniek, waardoor niet veel kinderen de kans krijgen om in aanraking te komen met dit muziekinstrument. Deze workshop zal daar verandering in brengen! Dit is een leerzame workshop met verschillende spelletjes, luisteropdrachten en vooral veel muziek!

Tijdsduur: 45 min of 60 min
Locatie: Klaslokaal volstaat
Aantal: Rond de 20 à 30 personen
Materiaal: Wij verzorgen al het materiaal.


Zanger Sam Eggenhuizen en harpiste Michelle Sweegers zijn beiden afgestudeerd aan klassieke conservatoria. Na hun studie namen ze deel aan verschillende (internationale) competities, waaronder op nationale tv, en wonnen ze meerdere prijzen voor hun prestaties als muzikant en theatermaker. Met het door Michelle geschreven kinderboek De Goudboom als leidraad, sloegen ze de handen ineen om het verhaal om te toveren tot muziektheater.


Ze onderscheiden zich door klassieke muziek op een speelse en humoristische manier toegankelijk te maken voor kinderen. Wanneer Sam met zijn warme, lage stem begint te zingen, vallen de monden open van verbazing. Wat een geluid komt eruit! Michelle betovert het publiek met haar prachtige spel op de verschillende harpen. Door de vierde wand continu te doorbreken dragen ze hun plezier over naar het publiek.

Met trots presenteren ze de De Goudboom, een muzikaal sprookje voor het hele gezin!

Sam Eggenhuizen

Opera-zanger & Acteur


Michelle Sweegers

Schrijfster, harpiste & componiste

Wilt u dit sprookje zien bij uw school, theater, bibliotheek of verzorgingstehuis? Stuur dan een vrijblijvende mail naar info@michellesweegers.nl voor meer informatie, boekingen en/ of zakelijke afspraken.