When Nature Calls


Michelle geeft met haar filmische composities de harp een nieuw karakter, waarin melodie en harmonie worden vermengd met beats en experimentele soundscapes. Haar muziek wordt gekenmerkt door feeërieke klanken, ontroerende momenten, speelse vrijheid en een imponerend orkestraal geluid.

Michelle Sweegers

Deze nieuwe voorstelling heeft als thema: de natuur. Met zijn uitgestrekte bossen, levendige oceanen, weerspiegelende ijsgebieden en het ongrijpbare universum. Laat u meenemen in een aangrijpend verhaal over de natuur met wonderbaarlijke muziek op de elektrische harp. We ontdekken niet alleen de schoonheid ervan, maar horen ook het naderend onheil ...

De voorstelling heeft twee verschillende uitvoeringsvarianten: When Nature Calls - The Beginning en When Nature Calls - The Great Experience. Bovendien worden er plannen gemaakt om de muziek uit te brengen op een nieuw album (releasedatum is nog niet bekend). Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende varianten. 

The Beginning
Een intiem concert waarin Michelle u meeneemt op een muzikaal avontuur door  verschillende schitterende natuurgebieden. Al spelend en dansend doorbreekt ze het stereotype idee van de harp. Met enkel haar harp en haar intrigerende verhaal, laat ze een heel kleurenpalet aan emoties en klanken voorbijkomen. 

Op 27 mei 2023 was de première van deze variant. De uitverkochte zaal werd muisstil en hing aan haar lippen. Het concert vond plaats in De tuin van de smid, een duurzame en groene locatie midden in de groene polderzone tussen Leiden en Zoeterwoude. Het is letterlijk groen, doordat je je tussen de bomen, tuinen en natuurgebieden midden in de natuur waant. 

MichelleSweegers

The Great Experience
Momenteel is Michelle haar concept When Nature Calls verder aan het ontwikkelen met als uiteindelijk doel: het organiseren van een theatertour met een live orkest en natuurbeelden die worden geprojecteerd op een groot schermDoor de grote omvang van het project, zal deze variant nog even op zich laten wachten. Houdt haar website en social media kanalen in de gaten om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

Het album
De muziek die in de voorstelling wordt gebruikt zal uiteindelijk worden uitgebracht op haar nieuwe album. Michelle wilt met haar muziek een nieuw geluid laten horen en een brug slaan tussen de klassieke muziek, de populaire muziek en de filmmuziek. Ze gaat unieke samenwerkingen aan (percussionist Stephan van der Meijden & Drum and Bass DJ Elmar van Eijck) en componeert niet enkel voor harp, maar voor een heel orkest.

Bent u nieuwsgierig geworden? Voor meer informatie en/ of boekingen kunt u een mail sturen naar info@michellesweegers.nl

Met dank aan: